Google
 

joi, 16 august 2007

Vanzari spectaculoase pe segmentul notebook


Piata PC din Romania a crescut puternic in al doilea trimestru din 2007. Cele mai noi date publicate de IDC arata ca numarul de unitati vandute a atins 165000, crescand cu mai mult de o treime, iar valoarea pietei s-a apropiat de 147 milioane USD, cu o crestere de peste 58% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile de notebook au inregistrat din nou o rata spectaculoasa de crestere - cu peste 120% mai multe unitati vandute decat in aceeasi perioada din 2006. Desi trimestrul 2 al anului este in general unul slab pentru unitatile desktop PC, perioada aprilie-iunie a acestui an a adus o crestere de 23% a vanzarilor, in special datorita unor proiecte din sectorul public si unor achizitii de tehnica de calcul cu sprijin guvernamental. Piata serverelor x86 a inregistrat de asemenea o evolutie puternic pozitiva, cu aproape 82% peste valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului precedent.

"Strategiile de marketing ale vendorilor, asociate cu preturile in scadere ale componentelor si un dolar aflat in declin, imping vanzarile de notebook catre noi puncte de maxim," spune Calin Mirea, Research Analyst, IDC Romania. "Lucrurile se vor calma in timp, pe masura ce raportul intre vanzarile desktop si notebook se apropie de 1 / 1."

Raportul trimestrial IDC PC Quarterly Tracker livreaza din timp indicatori si date esentiale de piata care detaliaza schimbarile si tendintele ce survin pe piata PC din Romania. Tracker-ul permite utilizatorilor o segmentare a datelor dupa volum, valoare, tara, an, trimestru, vendor, brand, procesor, end-user si canal de vanzare/distributie. Raportul include o analiza grafica si calitativa intr-un format care reda o imagine de ansamblu a evolutiilor, dupa fiecare tehnologie in parte.

Niciun comentariu: