Google
 

marți, 14 august 2007

46 de milioane de baterii problematice pentru Nokia

Nokia sa ofera sa inlocuiasca 46 de milioane de baterii produse de o alta companie pentru a fi incorporate in cadrul telefoanelor mobile, datorita riscului de supraincalzire, a declarat astazi compania.

Bateriile cu probleme au fost produse de catre Matsushita Battery Industrial si comercializate cu o mare varietate de telefoane Nokia, incepand de la familia de produse 1100 si pana la modelele de top N91 si E60.

Nokia a declarat ca “in foarte putine cazuri”, un scurt circuit poate cauza supraincalzirea bateriilor BL-5C in timp ce sunt reincarcate. Totodata, compania a adaugat ca pana acum i-au fost aduse la cunstiinta in jur de 100 de incidente, dar nici unul dintre ele nu a implicat rani serioase si nici pagube inseminate nu au fost raportate.

Oamenii ingrijorati de aceasta problema isi pot inlocui bateriile gratuit, a declarat Nokia. Compania a deschis o pagina Web ce listeaza modelele de telefoane si descrie modul in care consumatorii pot verifica daca bateriile lor sunt afectate.

Producatorul finlandez de telefoane are mai multi distribuitori pentru bateriile BL-5C si peste 300 de milioane de astfel de baterii au fost produse pana in prezent. Dintre acestea, problematice sunt doar 46 de milioane de baterii produse de Matsushita intre decembrie 2005 si noiembrie 2006, a adaugat compania.

Niciun comentariu: