Google
 

marți, 14 august 2007

Atentie la bateriile defecte din laptopurile Toshiba

CPSC (Consumer Product Safety Commission) a anuntat recent ca Toshiba Corp. a retras si mai multe baterii defecte de laptop de pe piata, dupa probleme indelungate cu bateriile lithium-ion produse de Sony Corp.

Conform avertizarii publicate de CPSC, bateriile din unele laptopuri Toshiba Satellite A100, Satellite A105 si Tecra A7 construite intre ianuarie si aprilie 2006 pot lua foc de la supraincalzire. Aproximativ 1400 de calculatoare portabile sunt afectate de aceasta retragere, a spus CPSC.

Bateriile retrase faceau parte dintr-un set mai mare de baterii retrase de Toshiba acum o luna, care nu a fost publicata de catre CSPC. Atunci, producatorul japonez a anuntat ca 17 linii diferite de productie ar putea fi echipate cu baterii defecte. O actualizare a documentului de suport de la Toshiba a adaugat cu o zi mai tarziu cele trei sisteme anuntate recent de CSPC. Agentia nu a explicat diferenta de mai multe saptamani intre anuntul Toshiba si anuntul CPSC.

“Consumatorii ar trebui sa nu mai foloseasca bateriile defecte si sa contacteze Toshiba pentru a primi o baterie de schimb gratuita”, a spus agentia. Toshiba a anuntat un utilitar pentru Windows care detecteaza bateriile defecte; acesta e disponibil pe site-ul companiei.

Toshiba a spus ca retragerile recente nu au avut nici o legatura cu retragerea masiva a bateriilor Sony din anul 2006. Atunci, Toshiba, impreuna cu alte companii importante, a retras peste 1 milion de baterii produse de Sony.

Niciun comentariu: