Google
 

marți, 14 august 2007

Windows XP: Sistemul de operare care nu dispare?

Microsoft Corp. a trebuit sa creeze o noua versiune a Windows XP Professional pentru producatorii de calculatoare deoarece popularitatea mare a sistemului de operare a epuizat aproape in intregime stocul de chei de activare pentru produs.

Noua versiune, numita SP2c, nu include actualizari sau facilitati noi, ci a fost creata pur si simplu pentru a mari stocul de chei de activare pentru produs. XP Pro SP2c, pregatit pentru distributie, va fi disponibil pentru OEM si constructori de sisteme de luna viitoare, a anuntat Microsoft.

“Datorita longevitatii Windows XP Professional, a devenit necesar sa creem mai multe chei de activare pentru constructorii de sisteme, cu scopul de a sustine disponibilitatea produsului Windows XP Professional pana la data EOL (end-of-life) prestabilita a canalului pentru constructori de sisteme”, a spus o echipa de constructori de sisteme de la Microsoft.

Microsoft a stabilit data EOL pentru Windows XP la 31 ianuarie 2008 pentru retail si OEM (original equipment manufacturer), si cu un an mai tarziu pentru constructorii de sisteme.

“SP2c va fi lansat pe canalul constructorilor de sisteme in luna septembrie pentru a le oferi o noua gama, extinsa, de chei de activare”, a spus echipa de la Microsoft. Noua versiune va fi valabila doar pentru Windows XP Professional; XP Home, spre exemplu, nu va fi afectat.

Alte semne ale longevitatii sistemului de operare includ renuntarea unor OEM, cum ar fi Dell, la folosirea sistemului de operare Vista. In luna aprilie, Dell a inceput sa ofere din nou Windows XP clientilor.

Niciun comentariu: