Google
 

luni, 13 august 2007

Linux pe dispozitive mobile

Foarte probabil, in 2008 piata va putea culege roadele initiativei recent create pentru dezvoltarea primei platforme Linux destinate dispozitivelor mobile bazate pe standardele din prezent.

Fundatia LiMo, creata in ianuarie, intentioneaza sa furnizeze o platforma comuna pentru dispozitivele mobile si "sa aduca mai multa inovatie" pe piata dispozitivelor mobile, a declarat Morgan Gillis, director executiv.

"Este un subiect sensibil acela al colaborarii dintre jucatorii din aceasta industrie pentru conceperea unei platforme comune care sa foloseasca API-uri comune," a declarat Gillis.

Executivul fundatiei LiMo este de parere ca in timp ce dispozitivele bazate pe Linux exista pe anumite piete, cum ar fi China si Japonia, reprezinta doar tehnologii proprietare si nu sunt bazate pe o "platforma de standarde deschise".

De la cei sase membri fondatori, care includ Motorola, NEC, NTT Docomo, Panasonic Mobile Communications, Samsung Electronics si Vodafone, fundatia LiMo a continuat sa recruteze si alti jucatori din industria mobila. Recent, fundatia a anuntat alaturarea, ca membri de baza, a Aplica, Celunite, LG Electronics, Wind River sau McAfee.

Alti, care au venit ca membri asociati, includ ARM (producator de microprocesoare), Broadcom, Ericson, Innopath, KTF, MontaVista Software sau NXP B.V.

Niciun comentariu: