Google
 

luni, 13 august 2007

Wikia: Mai mult decat un rival pentru Google

Google Inc., precum si alte motoare de cautare, gasesc in Wikia Inc. mai mult decat un simplu competitor, ei se confrunta cu probabilitatea de a infrunta sute, chiar mii de noi competitori.

Intregul proiect Wikia va intra in zona open source, reducand dramatic costurile pentru oricine doreste sa creeze un motor de cautare, a declarat Gil Penchina, CEO Wikia Inc. In loc sa plateasca milioane de dolari pentru indexarea Internetului, crearea software-ului pentru pagina de cautare, filtrele pentru paginile goale sau cu spam, si un algoritm pentru calcularea si evaluarea rezultatelor, noile companii vor gasi aceste componente online, gratuit, multumita comunitatilor open source si de software gratuit.

"In prezent, in domeniul cautarii costului construirii unei pagini se ridica undeva intre 5-10 milioane USD," a continuat Penchina. "Noi ne dorim ca oricine sa poata crea o pagina de cautare pentru 500Euro. Nu consideram Google un concurent, ci costul."

Proiectul, initiat de co-fondatorul Wikipedia, Jimmy Wales, consta in patru componente, indexarea Web, dezvoltarea aplicatiei motorului de cautare, un algoritm, si folosirea oamenilor pentru a filtra si evalua rezultatele.

Niciun comentariu: