Google
 

marți, 14 august 2007

46 de milioane de baterii problematice pentru Nokia

Nokia sa ofera sa inlocuiasca 46 de milioane de baterii produse de o alta companie pentru a fi incorporate in cadrul telefoanelor mobile, datorita riscului de supraincalzire, a declarat astazi compania.

Bateriile cu probleme au fost produse de catre Matsushita Battery Industrial si comercializate cu o mare varietate de telefoane Nokia, incepand de la familia de produse 1100 si pana la modelele de top N91 si E60.

Nokia a declarat ca “in foarte putine cazuri”, un scurt circuit poate cauza supraincalzirea bateriilor BL-5C in timp ce sunt reincarcate. Totodata, compania a adaugat ca pana acum i-au fost aduse la cunstiinta in jur de 100 de incidente, dar nici unul dintre ele nu a implicat rani serioase si nici pagube inseminate nu au fost raportate.

Oamenii ingrijorati de aceasta problema isi pot inlocui bateriile gratuit, a declarat Nokia. Compania a deschis o pagina Web ce listeaza modelele de telefoane si descrie modul in care consumatorii pot verifica daca bateriile lor sunt afectate.

Producatorul finlandez de telefoane are mai multi distribuitori pentru bateriile BL-5C si peste 300 de milioane de astfel de baterii au fost produse pana in prezent. Dintre acestea, problematice sunt doar 46 de milioane de baterii produse de Matsushita intre decembrie 2005 si noiembrie 2006, a adaugat compania.

Sony Ericsson K770

Noul telefon Sony Ericsson K770 Cyber-shot, anuntat astazi, este un telefon all-in-one dotat cu camera digitala si album foto. Cu o grosime de doar 14,5 mm si disponibil in culoarea Truffle Brown, K770 poate capta imagini la fel de bune precum o camera digitala, iar imaginile pot fi printate in format A4. Camera poate de asemenea inregistra filmulete si este inzestrata cu un LED puternic de lumina pentru pozele si filmuletele captate in interior. La fel ca la toate telefoanele Sony Ericsson Cyber-shot, modul de folosire foarte confortabil sta la baza experientei mobile.

“Cele mai bune momente ale vietii trec deseori fara a fi imortalizate atunci cand nu ai o camera foto,” spune Helene Barnekow, Director de Marketing in cadrul Sony Ericsson. “Daca indragesti faptul ca ai un telefon cu o camera foto si iti doresti poze care sa faca parte din albumul tau, atunci K770 este perfect.” Barnekow continua: “Adevaratul avantaj al lui K770 este ca poti sa impartasesti momentele tale de suflet familiei si prietenlior. Odata activat modul de camera, ecranul de 1,9 inci devine viewfinder, meniul de baza Cyber-shot devine vizibil si se pot vedea de asemenea opt icoane luminate care apar de-alungul tastelor telefonului. Acestea servesc ca shortcut-uri pentru functiile de baza ale telefonului, cum ar fi dimensiunea si iluminarea pozei.

Cel mai bun mod de a impartasi pozele este probabil printr-un slide show pe ecranul telefonului lui K770. Pozele celor apropiati pot fi incarcate pe blogul personal sau galeria on-line personala. Camera de 3,2 megapixeli cu auto focus asigura poze de o calitate superioara pe care le poti printa la marime A4 (297mm x 210 mm). Telefonul se poate conecta direct la imprimanta folosind aplicatia PictBridge.

K770 este mult mai mult decat un telefon cu functii foto. Dotat cu un Memory Stick Micro, K770 dispune de un card de memorie de 256 MB care permite stocarea de pana la 200 de poze de cea mai buna calitate. Radioul FM cu RDS cauta o receptie cat mai clara de fiecare data cand va aflati in miscare.

K770 este un telefon GSM/GPRS 900/1800/1900 si UMTS 2100 ce va fi disponibil in culoarea Truffle Brown in pietele selectate incepand cu toamna anului 2007.

Ubisoft lansează Chessmaster The Art of Learning

Ubisoft, unul dintre cei mai importanţi editori de jocuri video, a anunţat publicarea jocurilor Chessmaster: Grandmaster Edition pentru PC, dezvoltat în studioul din Bucureşti şi Chessmaster: The Art of Learning pentru Nintendo DS, dezvoltat în studioul din Sofia. În ambele jocuri, Josh Waitzkin, Maestru internaţional, de opt ori câştigãtor al Campionatului Naţional de şah al Statelor Unite, îi învaţã pe jucãtori tehnicile care stau la baza jocului de şah şi sã cum îşi perfecţioneze aptitudinile pentru a deveni maeştri, cu ajutorul cursurilor şi tutorialelor ce se regãsesc în cartea sa The Art of Learning (Free Press). Jucãtorii vor putea sã punã în practicã tacticile învãţate în mod single-player sau sã îşi provoace prietenii la diverse competiţii amuzante, in mod multiplayer via LAN sau Internet.
• Învaţã de la campionul Josh Waitzkin: Folosind principiile enumerate în cartea sa The Art of Learning, Josh plaseazã jucãtorii în locul sãu, în câteva din situaţiile în care s-a aflat de-a lungul carierei sale.
• Multiplayer wireless: Optiunea wireless a consolei DS face posibilã înfruntarea a doi jucãtori. Existã o varietate de jocuri interesante în mod multiplayer, printre care: Dark Chess, unde piesele adversarului sunt invizibile; Extinction Chess, unde învingãtor este cel care captureazã primul toate piesele adversarului; şi Losing Chess, un joc care rãsplãteşte jucãtorul care pierde primul toate piesele.
• şase mini-jocuri originale: Fiecare mini-joc are o muzica proprie, efecte sonore, un scor record propriu si 20 de niveluri de gameplay. Jucãtorii se pot bucura de: Minefield, unde piesele de şah sunt folosite pentru a localiza minele ascunse în tabla de şah; Breaking the Lines, unde doar regele poate captura pionii; şi Fork My Fruit, un joc care foloseşte piesele de şah pentru a captura fructe de acelaşi fel, dintr-o gama variatã.
• Jocuri celebre: Jucãtorii au acces la 900 de jocuri de şah dintre cele mai faimoase, care sunt comentate pentru a ajuta jucãtorul sã deprindã în acest fel noi strategii.
• şah-mat: Jucãtorul va avea parte de o distracţie maximã datoritã arsenalului de 600.000 de jocuri pe care le are la dispoziţie.
Lansarea jocurilor Chessmaster: The Art of Learning şi Grandmaster Edition este prevãzutã în octombrie 2007.

Atentie la bateriile defecte din laptopurile Toshiba

CPSC (Consumer Product Safety Commission) a anuntat recent ca Toshiba Corp. a retras si mai multe baterii defecte de laptop de pe piata, dupa probleme indelungate cu bateriile lithium-ion produse de Sony Corp.

Conform avertizarii publicate de CPSC, bateriile din unele laptopuri Toshiba Satellite A100, Satellite A105 si Tecra A7 construite intre ianuarie si aprilie 2006 pot lua foc de la supraincalzire. Aproximativ 1400 de calculatoare portabile sunt afectate de aceasta retragere, a spus CPSC.

Bateriile retrase faceau parte dintr-un set mai mare de baterii retrase de Toshiba acum o luna, care nu a fost publicata de catre CSPC. Atunci, producatorul japonez a anuntat ca 17 linii diferite de productie ar putea fi echipate cu baterii defecte. O actualizare a documentului de suport de la Toshiba a adaugat cu o zi mai tarziu cele trei sisteme anuntate recent de CSPC. Agentia nu a explicat diferenta de mai multe saptamani intre anuntul Toshiba si anuntul CPSC.

“Consumatorii ar trebui sa nu mai foloseasca bateriile defecte si sa contacteze Toshiba pentru a primi o baterie de schimb gratuita”, a spus agentia. Toshiba a anuntat un utilitar pentru Windows care detecteaza bateriile defecte; acesta e disponibil pe site-ul companiei.

Toshiba a spus ca retragerile recente nu au avut nici o legatura cu retragerea masiva a bateriilor Sony din anul 2006. Atunci, Toshiba, impreuna cu alte companii importante, a retras peste 1 milion de baterii produse de Sony.

Google opreste vanzarea si inchirierea videoclipurilor

Google nu va mai oferi consumatorilor abilitata de a descarca contracost videoclipuri de pe Google Videos, incepand de miercuri, a confirmat ieri un purtator de cuvat al companiei.

Google si-a deschis magazinul de videoclipuri in ianuarie 2006, permitand utilizatorilor sa cumpere si a inchirieze o multime de videoclipuri, incluzand programe sport, show-uri de televiziune, stiri si filme. Pretul videoclipurilor era cuprins intre 1.99 si 20 de dolari. In timp ce portiunea comerciala a site-ului se va inchide, partea gratuita a site-ului va ramane disponibila.

“Atat Google cat si YouTube exploreaza o mare varietate de modalitati prin care sa monetizeze continutul video online – de la testele pilot AdSense pentru sincronizarea video si pana la incercarea unor formate diferite de reclame pe YouTube – iar primele rezultate au fost imbucuratoare,” a declarat Gabriel Stricker, purtator de cuvant al companiei. “Reafirmand implicarea noastra pentru construirea unor modele de taxare a videoclipurilor, suportate de advertising, am decis sa inlaturam optiunile de descarcare a videoclipurilor pe Google Video.”

Google a anuntat ca va achizitiona YouTube in luna octombrie, intr-o tranzactie estimata la 1.65 miliarde de dolari.

Windows XP: Sistemul de operare care nu dispare?

Microsoft Corp. a trebuit sa creeze o noua versiune a Windows XP Professional pentru producatorii de calculatoare deoarece popularitatea mare a sistemului de operare a epuizat aproape in intregime stocul de chei de activare pentru produs.

Noua versiune, numita SP2c, nu include actualizari sau facilitati noi, ci a fost creata pur si simplu pentru a mari stocul de chei de activare pentru produs. XP Pro SP2c, pregatit pentru distributie, va fi disponibil pentru OEM si constructori de sisteme de luna viitoare, a anuntat Microsoft.

“Datorita longevitatii Windows XP Professional, a devenit necesar sa creem mai multe chei de activare pentru constructorii de sisteme, cu scopul de a sustine disponibilitatea produsului Windows XP Professional pana la data EOL (end-of-life) prestabilita a canalului pentru constructori de sisteme”, a spus o echipa de constructori de sisteme de la Microsoft.

Microsoft a stabilit data EOL pentru Windows XP la 31 ianuarie 2008 pentru retail si OEM (original equipment manufacturer), si cu un an mai tarziu pentru constructorii de sisteme.

“SP2c va fi lansat pe canalul constructorilor de sisteme in luna septembrie pentru a le oferi o noua gama, extinsa, de chei de activare”, a spus echipa de la Microsoft. Noua versiune va fi valabila doar pentru Windows XP Professional; XP Home, spre exemplu, nu va fi afectat.

Alte semne ale longevitatii sistemului de operare includ renuntarea unor OEM, cum ar fi Dell, la folosirea sistemului de operare Vista. In luna aprilie, Dell a inceput sa ofere din nou Windows XP clientilor.