Google
 

marți, 14 august 2007

Google opreste vanzarea si inchirierea videoclipurilor

Google nu va mai oferi consumatorilor abilitata de a descarca contracost videoclipuri de pe Google Videos, incepand de miercuri, a confirmat ieri un purtator de cuvat al companiei.

Google si-a deschis magazinul de videoclipuri in ianuarie 2006, permitand utilizatorilor sa cumpere si a inchirieze o multime de videoclipuri, incluzand programe sport, show-uri de televiziune, stiri si filme. Pretul videoclipurilor era cuprins intre 1.99 si 20 de dolari. In timp ce portiunea comerciala a site-ului se va inchide, partea gratuita a site-ului va ramane disponibila.

“Atat Google cat si YouTube exploreaza o mare varietate de modalitati prin care sa monetizeze continutul video online – de la testele pilot AdSense pentru sincronizarea video si pana la incercarea unor formate diferite de reclame pe YouTube – iar primele rezultate au fost imbucuratoare,” a declarat Gabriel Stricker, purtator de cuvant al companiei. “Reafirmand implicarea noastra pentru construirea unor modele de taxare a videoclipurilor, suportate de advertising, am decis sa inlaturam optiunile de descarcare a videoclipurilor pe Google Video.”

Google a anuntat ca va achizitiona YouTube in luna octombrie, intr-o tranzactie estimata la 1.65 miliarde de dolari.

Niciun comentariu: